Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
Bu bir tırtıl. Yiyeceğiniz yapraklara zehir sıkmanıza gerek yok. Bacillus thuringiensis isimli bakteri ihtiva eden bir biyolojik ilaç ile zehir kullanmadan kurtulursunuz.
Ayrıca "tek çözüm ddvp" diyen, bir nerotoksin organofosfat zehir olan, akut ve kronik hastalıklara sebep olan, kanserojen olduğu da belirlenmiş ddvp'yi nanelerle yetinmeyip etraftaki çiçeklere de uygulanması lazımmış önerisinde bulunan her kimse çok meraklıysa çayına damlatsın, daha hayırlı olur
Sorumsuz insanlar böyle önerilerde bulunabilirler, duyduğunuzda doğruymuş gibi yaymak yerine, doğru mu acaba, bu önerilen gerçekte nedir diye az biraz araştırma yapmak daha sağduyulu bir yaklaşım olur.
Not: Söz konusu olan resimde görülen nane saksısı ise biyolojik ilaca da gerek yok. 5 dakikada ne varsa elle ayıklanır. Tekrar kelebek yumurtlamadıkça da yeniden üremez.
|
İlaçlanacak bitkinin nane olduğunu okumamışım orası benim hatam onun için özür dilerim.Aldığım önerileri iyice araştırmadan şahsen uygulamam. O yüzden halen benim çiçeğimde bu haşerattan olmasına rağmen gidip koştura koştura ddvp almadım mesla. Bana yapılan bir öneriyi yazdım. Gerisi öneriyi alan kişiye kalmış. Araştırır işine gelir uygular ya da uygulamaz.
Böcek ilacı olarak satılıyor. Eğer uygulama safhasına geçtiysem de uyarılar kısmını muhakkak incelerdim. Maske takılacak rüzgar arkaya alınacak vs. gibi öneriler muhakkak vardır. Kansorejen olması kısmına hiç girmeyelim. Piyasada kansorejen olduğu bilinen ve halen kullanılan birçok ürün var. Ama onun ötesinde bu ilaç bildiğimiz böcek zehiri. Kullanacak kişinin insiyatifine kalmış. Piyasada satıldığına göre de kullanan insanlar var demekki.
Başkaları ile olan muhabbetinize karışamam ama direk beni muhattab aldığınızda konuşmalarınıza dikkat ederseniz sevinirim. Mesela çayınamı katar suyuna mı katar yoksa hayır mı olur şer mi olur o kısmı sizi aşar. Kaş yapacağım derken göz çıkarmayın.