View Single Post
Eski 24-07-2015, 23:13   #1223
suara
Ağaç Dostu

suara's Avatar

Giriş Tarihi: 16-07-2014
Maşallah bebişime

Hira, öncelikle yumurtanın kuluçka süresi 21 gündür, ancak havalar sıcakken 18 güne kadar düşebilir, serin havalarda 21 günü doldurur genel olarak.

Benim naçizane söylemek istediğim bir şey var, kuluçkadaki çiftleri tüm duygu sömürüsü yapan bakışlarına, sizi vicdan azabına sokan heveslerine rağmen dışarı çıkarmamalıyız. Bu onların sağlıkları ve yumurtalarin akibeti için gereklidir. Kuluçkadaki kuşun hele çınar gibi yalnız yatıyorsa beslenmesi normal zamandaki miktarın altında seyreder. Bu durumda ne kadar az hareket ederlerse o kadar iyidir. Dışarıda kaldığı müddetçe yorulması kaçınılmaz o yüzden kuşa duygusal anlamda yaptığımız iyilikten çok fiziksel anlamda zarar veririz. Yumurtalara gelince kuş dışarıda ne kadar çok kalırsa yumurtaların soguyup bozulma riski o kadar artar. Ki bu hem yumurtalar açısından hem çıkmayacak yavrular için kuluckaya devam eden kuş açısından anlamsız bir süreç olacaktır. Ha bazı kuş yumurtanın boş olduğunu hisseder ve yatmayı bırakır o ayrı ama riske girmeye gerek yok değil mi

Ukalalık addetmeyin emi, balkon sayfanızda yazdım ama zararın neresinden dönsek kar diye acele ettim

Sevgiler

suara Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön