saksı değişimi yakın yapılmış. sizinkine benzer sorunu ben de yaşadım. saksı değişimini uzun zaman önce yaptığım için saksıyı değiştirdim ve ardından da gübre takviyesine başladım. o sıra benimki dışarıya adaptasyon sorunu (direk güneş ışığı antalya sıcağında) ve besin eksikliği yaşıyordu.
bana sorarsanız saksı değişimine gerek yok. ama gübreleme yapabilirsiniz. gübre olarak npk 15 15 15 ten oran olarak 1 lt suya 1 çay kaşığı kadar gübreyi eriterek kullanabilirsiniz. direk toprağa serpmeyip suda eritilerek kullanılmalı. bu şekilde gübrelemeyi ilk 3 sulamada da besin açığını kapatmak için yapıp ardından 2 haftada 1 kez gübrelemelisiniz. bu şekilde gübreleme madagaskar için mayıs-eylül ayları arasında tavsiye ediliyor. araştırma yaparken öğrenmiştim. 1 lt suya 1 çay kaşığı eritip bitkinin ihtiyacı kadar sulamalısınız. 1 lt su bitkiniz için fazla gelebilir. kalanını diğer bitkilerinize kullanabilirsiniz.
gübre linkteki gibi
http://www.toros.com.tr/portals/0/npk1.jpg
bu gübreyi çuvalla satıyorlar ama kiloyla da bulabilirsiniz; ben kiloyla almıştım. kilosu süper dedikleri iyi olan gübrede 2 tl civarı.
organik gübre kullandığınızı yazmışınız. eğer hayvan gübresi ise eskimemiş olan hayvan gübreleri bitkilerde sizidekine benzer sorunlara neden olabiliyor.