View Single Post
Eski 24-07-2015, 14:20   #10
flying dragon
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-12-2014
Desteginiz icin gercekten cok tesekkur ederim. Su an sistemi calisir hale getirdim, bunu bitkilerin canlanip inanilmaz hizda buyumesinden gorebiliyorum. Sistemdeki akinti yetersizken, bazi bitkiler buyumeyi durdurdu, bazilari da kismi olarak olmeye basladi. Son olarak su pompasini filtrenin cikisindan uzak, hava tasina yakin oldugu icin bol oksijen alan ve derin bi bolgeye yerlestirdim. Su borusunu borularin ta en arkasina kadar uzatip dorde ayirdim. Belki kotu bi baslangic oldu ama su an sistemin cok iyi calistigini gorebiliyorum. Bitkiler roket hizinda buyuyor. Simdilik sagliksiz baslangic yapan bitkileri sistemden alip yeni fideler eklemeyi dusunuyorum. Onlarin buyume hizini ve grafigini yine buradan size aktarmaya calisacagim. Seneye borularin yerine ikiye kesilmis plastik variller kullanacagim, boylece simdiki kullandigim filtreye de ihtiyacim kalmayacak. Artik o gelecek senenin projesi, bu sene boyle bi baslangic yaptim, onemli olan bundan dersler cikarmam.

Name:  filtre.jpg
Views: 919
Size:  63.9 KB
Simdilik filtreye giden borulari yapistirip silikonlamadigim icin kucuk bi sizinti sozkonusu. Calistigindan emin oldum, o yuzden birazdan silikonlama islemini de yapicam. Filtre kusursuz calisiyor ve icinde suyu temizleyecek yeterli mikroorganizmalar mevcut. Daha once de dedigim gibi, su berrak ve sari/acik kahverengi arasi bir renkte. Suyun nitrat nitrit ec ph degerleri gayet guze. Baliklarin nesesinden de anlasiliyor bu.

Name:  bitkiler.jpg
Views: 871
Size:  52.6 KB
Bitkilerin altindaki olu kisimlara dikkat edin, eger eski resimlerle karsilastirirsaniz, bitkilerdeki bu buyume sadece bikac gun icinde gerceklesti. Garibim bitkiler, bi kitlik cektiler bi bolluk, kendimizi affettiricez insallah.

Name:  sugirisi.jpg
Views: 874
Size:  58.5 KB
Deliklerden birini harcamak zorunda kaldim ama su an su dort kanala da esit giriyor ve borularin icerisinde cok guzel bir akinti mevcut. Dogal olarak kokler tertemiz kaliyor ve boruda da yosun gibi olusumlar olmuyor.

flying dragon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön