View Single Post
Eski 24-07-2015, 12:56   #852
aleydi
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe Mesajı Göster
Sevgili Aleydi bahçenizi daha iyi gezebilme fırsatını ancak şimdi bulabildim. Oğlum-gelinim ve torunlarımla kavuşmuştum. Onlarla hemhaldim, siteye girsem de şöyle bir dolaşıp çıkıyordum alelacele.

Biraz önce onları yazlığa uğurladım. Allahım kavuştursun hepimizin yolcularını da benimkileri de. O nedenle şimdi tam olarak sitedeyim ve bahçenizi dolaştım. Çok güzel olmuş herşey.. hele de toprağa ekilen tohumların gelişim farkını sizin bahçede daha iyi gözlemledim. Allisyumları ben saksılara ekmiştim neredeyse çiçeklenme bitti tohuma kaçtılar. Sizinkiler hala çiçekleniyor ve tazeler maaşallah. Diğer yoğun çiçekli köşenin çiçekleri ne güzel büyümüş uzamışlar.

Gördünüz mü sabırla koruk helva olurmuş. Sizin bahçeniz daha güzel oldu maşallah.
Ellerinize ve ruhunuza sağlık. Azminiz takdire layık. Sevgiler...
Tohum ekmek, özellikle bazı minik çiçek tohumları, gerçekten zahmetli. Daha önce de sbahsetmiştim. Çay kaşığıyla suladığım zamanlar oldu. Tohumlar yerinden oynamasın diye. Fıs fıs bile kullanmadım.

Bahçenin daha önceki yıllarla bu yıl arasında, nasıl değiştiğini bende fotoğraflardan görüyorum. Bu site ve siz değerli arkadaşlarımın bilgi ve tecrübeleriyle güzelleşti bahçem.Çok mutluyum. Sevgili Sdurul ablamın dediği gibi, bitkilerle uğraşmak terapi.

Alisyumları tohumdan ekmiştim. Saksıdaydılar aslında. Toprağa alırsam yayılırlar diye çiçekli halde şaşırttım. Her işte olduğu gibi bunda da çok aceleci davrandım. Toprağı hava alır şekilde ekmişim akşam üstü. Sabah bir kalktım, çiçekleri solmuş. Hemen sıkıştırdım toprağını. Çiçeklerini döktü, kurudu soldu. Bir hafta sonra şimdi kendine geliyor. Yeniden çiçeklenmeye başladı. Bir kısmıda saksıda, yeni çimleniyor. Çok şikayet ettim. Kışın çok zor oldu evde tohumları yetiştirmek. Tohumdan hem çok çiçeğiniz oluyor. Hemde bir anda hepsi büyümediği için, hiç çiçeksiz kalmıyorsunuz. Sn Zeki Yağlı Beyin tohumdan yetiştirme teknikleri çok faydalı oldu benim için. Bir de kışın ektiğim tohumlar fide olduların da çok geç büyüdü. Acele ettim. Mart ve Nisan ayında ektiklerim. Zamanında çimlenip büyüdüler. Doğru zaman çok önemli.

Sizin bahçenizin evinizden uzak olması, bakımı daha bir zorlaştırıyor. Hayat şartları neye elverirse öyle yaşıyoruz. Ablamlar da bir dönem sizin gibi, yaşamışlardı. Şimdi bu bölgede yaşam alanı arttığı için. Sadece bahçeli olan eve taşındılar. Gerçekten zor oluyordu. Yakinen bildiğim için sizin durumunuzu çok iyi anlıyorum.Benim için çok büyük avantaj sürekli bahçeli evde oturuyor olmam.Ben her sabah uyanır uyanmaz bahçeye çıkıyorum. Yaklaşık bir saat bütün bitkilerimi ziyaret edip, hal hatır soruyorum. Böcekleri bitleri ilaçlıyorum. Ellerimle temizlediğim oluyor. Ona rağmen kayıplar yaşadım. Siz de bir de olumsuzluklar üst üste geldi. Yine de son görüntüler çok güzeldi.

İyi ki bayramlar ve tatiller var. Sevdiklerimizle bir araya gelip özlem gideriyoruz bu sayede.Allah bağışlasın çocuklarını ve kavuştursun yeniden.Çok teşekkür ederim sevgilerimle

Düzenleyen aleydi : 24-07-2015 saat 14:20 Neden: ekleme
aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön