Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi
Bahçe güzeli  . Ben çok sevdim bu ismi. Kirli hanım hiç yakışmıyor bu çiçeğe. Petunyalar çok güzel görünüyor. Her türü tohumdan yetişmiyor galiba. Ben her yıl ekiyorum, hiç kendiliğinden filizleneni görmedim. Tohumunu da alamadığım bir çiçek petunya. Yarın dikkatlice bir daha bakıyım tohum yapmış mı  .Bizim havalar çok soğuduğunda belkide ölüyor tohumlar. Hasekiler her zaman ki gibi arkadaşım.
|

sevgili aleydi,petunyalarım 8-9 yıldır bahçemde zamanı gelince kendiliğinden çıkıp güzel çiçeklerini ve kokusunu gösterir. pazardan aldıklarım ne yazık ki bu petunyalar gibi değil. daha bodur, çiçekleri daha gösterişli ve çok nazlılar.öyle çok tohum da tutmuyor ama bunlar hemen hemen her çiçek de tohum kapsülünü görebilirsin. bende benim aldıklarıma bakıyorum henüz tohumla karşılaşmadım. tohumlar tutmaya başladığında çok çabuk olgunlaşıyor. yani gözün hep üzerinde olsun. hafif kapsülün ucu çatladığı zaman toplaman gerekiyor. yoksa yere düşüyor. sonrası minik tohumlar toprakta kayboluyor.

az önce senin bahçeni ziyaret ettim. çok güzel açmış çörek otların hoş bir köşe yaratmışsın ellerine sağlık sevgiler...