View Single Post
Eski 09-08-2007, 08:09   #61
cemal.S
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-05-2007
Merhabalar !

Bilgiler için teşekkürler Faruk bey ! Ayrıca bu sabah bir şaşkınlık daha yaşıyorum. Bambunun fiber olarak kullanılması ifadeniz inanın çok ilgimi çekti. Ben yıllardır bu sektörün uygulayıcısı olarak teknik anlamda içindeyim. Fiberden kastınız Fiber optik ise hammaddeyi cam olarak biliyordum. Tabii camında ham maddesi kum. Görevim gereği Kayseride böyle bir fabrikayı gezmiş ve takoz halindeki camın damıtılarak lif haline dönüştürülmesini ülkemizde ilk görenlerdenim diyebilirim. Tabii çok pahalı ve ileri teknoloji isteyen bir çalışma. Ülkemiz bu( fiberin koru) konusunda hala dışarıya bağımlı diye biliyorum. Bir anda bambularla ilgili yaptığımız çalışmanın başında işin içinde Fiberi görünce biraz şaşırdım. Lutfen bağışlayın.

Sayın Ephesos sun mesajını gayet güzel ve yerinde buluyorum. Kendilerinden bir istirhamım olacak bambu projesi ve diğer sayfalarımızı bir incelerlerse şu anda neler yapmaya çalıştığımızı ve hedeflerimizi görme şansı olacak sanırım. Henüz daha bambunun B harfinin ilk çizgisindeyiz aslında bu bile bir şey. Sizler gibi değerli insanlarımızın bize ulaştırdığı bilgileri grup olarak ülkemizin değişik bölgelerinde uygulamaya geçirmek bizim ilk hedefimiz biliyorsunuz. Belli bir mesafe katettik diyorum şu anda ilk bambu tohumlarını çimlemek üzere beş arkadaşız. Aslında grubumuz oldukça kalabalık ancak burası bir tohum ticaretinin yapıldığı yer değil. Bu işe gönül veren eline çapayı alıp bizimle beraber uygulayacak arkadaşları grubumuzda aramızda görmek hepimizi mutlu eder.

Sağlığınızla ilgili gelişmelere ayrıca sevindiğimi belirtmek isterim. Bizlere zaman ayırdığınız için ayrıca teşekkürler.

Saygıyla.

cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön