View Single Post
Eski 22-07-2015, 21:47   #50
a_fan_of_barca
Ağaç Dostu

a_fan_of_barca's Avatar

Giriş Tarihi: 21-06-2015
Canlıların hayat fonksiyonları, genellikle iki yolla - hormonlarla ve sinirlerde oluşan elektrik akımlarıyla idare ediliyor. Bitkilerde sinirler yok, o yüzden onların tüm hayati fonksiyonları hormonlarla yönetiliyor. İnsanlarda olan hormonlar, genellikle yağ ve protein menşeli oluyor. Ama bitki hormonları yalnızca karbohidrat menşeli. Demek oluyor ki, bitkilere östrojen vermek, bitkilerin doğasına aykırı. Çünkü östrojen, yağ menşeli bir hormon. Bitkiye böyle bir şey gerekmiyor. Bitkilerin gelişimine müdahele etmek için, yalnızca bitki hormonları kullanılabilir. Bunlar işe yarar. Diğerleri işe yaramaz, yarasa da, zararı olur, çünkü bitkinin doğasına aykırı. Östrojen bir bitki hormonu değil. Ama bitkiye tesir ediyor. Östrojen bitkilerde gelişimi hızlandırır. Bir anda bitki uzar, yapraklar çıkarır, çiçek açar. Ama bu, doğal bir şey değil. Bu sadece bitkinin hayat döngüsünü hızlandırmak. O yüzden, hayatı hızlanan bitki, hayatını hızlıca yaşayıp, hızlıca yaşlanıp, hızlıca ölecektir. Kim bunu ister ki Ama bazen, hiç işe yaramayıp, bitkiyi derhal öldürebilir.

Aspirin konusuna gelince : sn. Mücevher Çalısı, doğru söylüyorsunuz, aspirin ev süs bitkilerine zarar veriyor. Bir ara bununla ilgili internette araştırma yapmıştım. Ve sonunda öğrendiğim bilgilere göre, aspirin ev içi süs bitkilerini öldürüyor. Özellikle toprağına suya karıştırılmış halde verilince. Bir çok Türkçe ve yabancı kaynakta benzer bilgileri buldum. Hala neden insanlar aspirini kullanıyor anlamıyorum. Burada aspirin kullanımı hakkında daha fazla bilgi bulabilirsiniz, ben de o sayfayı okuduktan sonra aspirin kullanılan bitkilerin neden öldüğünü anladım

a_fan_of_barca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön