[QUOTE=aleydi;1397080]

) Evet arkadaşım lale gül. Hay Allah aceleciliğimden karıştırıyorum hep

.Sn Kgursan'dan almıştım. Nihayet tomurcuklandılar. Çok merak ediyorum çiçeklerini.
150 çeşiti geçti sanırım tohumlar. İçlerinde çimlenmeyenlerde oldu

. Çimlenenler yüzümü güldürmeye yetti

. Bizde sıcak hava durumuna geçtik. Günde iki kere otomatik sulama çalışıyordu, şimdi üçe çıkardım. Saksıları sulamanın yetişmediği yerleri gün aşarı suluyordum. Şimdi her gün sulamaya başladım. Çiçekleri kurutmasında sıcakları özlemişiz. Bizde Ağustos 15 den sonra akşamları serinlemeye başlar. Hoş şimdide çok sıcak olmuyor geceleri.Daha açmayan liliumlar var, yer minesi, ateş çiçekleri, akşam sefası( onlar birer ikişer çiçeklendi), yeni ektiğim filizlenen tohumlar var. Adını bilmediğim bir kaç tür daha var açmayan. Açsınlar onları da fotoğraflarım.

sevgili aleydi, adından da beli hem gül hem lale, ben henüz edinemedim sıcak korkusuyla ama gelin buketi yapılmış gördüm pastel renkleriyle öyle güzeller ki tarif edemem.bir an önce açsalar da sende güzelliklerini görsen.
150 çeşit tohumla bahçe değil cennet yaratılır. sizde o cenneti
çoktan yaratmışsınız. Ahhhh Ah! nasrettin hocanın fıkrası geldi aklıma, kışın soğuk, yazın sıcak, bahara laf yok

neyse şu açacak çiçeklerini dört gözle bekliyorum arkadaşım bizim bahçede faaliyet durmuş vaziyette sadece rozetler sıcaklardan memnun. bu gün bir fotoğrafını çekeyim dedim,sıcakla bahçeye çıkmak ne mümkün,kapıdan dışarıya adım atamıyoruz. en kısa zamanda rozetlerimi ekleyeceğim.
tohum toplamak ayrı bir zevk renklerini türlerini ayrı ayrı paket etmeyi çok severim. sana bir saklama fikri vereyim. yeşil çayı teneke kutuda alıyorum. tabi bergamotlu çayı da ve yine bazı ilaç şişelerini yani gözüme kestirdiğim ne varsa tohum saklama kabı olarak değerlendiriyorum.sonra hepsini güzelce onlar için ayırdığım çekmeceye yerleştiriyorum.arada bir açıp tohumları bile sevdiğimi söylersem bana gülersin. neyse bugünlük bu kadar yeter.sevgiler....