View Single Post
Eski 21-07-2015, 10:38   #830
aleydi
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 Mesajı Göster

maşallah ne çok tohum ekmişsin.bunlardan başka da fidan var mı?çiçeklenecek. sütleğenlerin çok güzel. benim sütleğenlerimi tohumdan çıkar çıkmaz galiba salyangoz tadına bakmış. bana bir tanecik kalmış o da daha minicik. sıcaklarla arası hiç iyi değil. sen kışın soğuklardan şikayet ederken şimdi bende sıcaklardan şikayetçiyim. şu günleri de bir atlatsak sağ salim halimize şükredeceğim. seninkilerin tarif dilmez güzelli var. sende emeğinin keyfini çıkarman dileğimle sevgiler .....

) Evet arkadaşım lale gül. Hay Allah aceleciliğimden karıştırıyorum hep.Sn Kgursan'dan almıştım. Nihayet tomurcuklandılar. Çok merak ediyorum çiçeklerini.

150 çeşiti geçti sanırım tohumlar. İçlerinde çimlenmeyenlerde oldu. Çimlenenler yüzümü güldürmeye yetti. Bizde sıcak hava durumuna geçtik. Günde iki kere otomatik sulama çalışıyordu, şimdi üçe çıkardım. Saksıları sulamanın yetişmediği yerleri gün aşarı suluyordum. Şimdi her gün sulamaya başladım. Çiçekleri kurutmasında sıcakları özlemişiz. Bizde Ağustos 15 den sonra akşamları serinlemeye başlar. Hoş şimdide çok sıcak olmuyor geceleri.Daha açmayan liliumlar var, yer minesi, ateş çiçekleri, akşam sefası( onlar birer ikişer çiçeklendi), yeni ektiğim filizlenen tohumlar var. Adını bilmediğim bir kaç tür daha var açmayan. Açsınlar onları da fotoğraflarım.

Bir yanda da oluşan tohumları toplamaya başladım arkadaşım. Bugün biraz gelincik tohumu topladım. Kosmoslar tohum yapmaya başladı. . Sütleğenin de tohumunu alabilirim umarım, zamanını kaçırmazsam. Gelecek yıl tohum yetiştirmem diyordum. Şimdiden hangi markaların tohumları çıktı, verim aldım onu araştırmaya başlıyorum. Teşekkür ederim güzel yorumların için, sevgilerimle

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön