Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi etogz
Merhaba danışman_32;
Şirket olarak organomineral gübre yapacağız. Enerji dönüşümü tesisimizde üretim gerçekleştikten sonra elimizde kalan hayvansal bazda fermante olmuş günlük 30 ton gibi bir inek ve tavuk karışımı malzeme var. Organomineral de genelde leonardid tercihi söz konusu fakat hayvansal tabanda kimyasal karışımlı gübre üretildiğini biliyorum. Türkiye de üreticilerde mevcut. Buradaki üretimi yapmak için tüketicinin ihtiyaçları bizim için çok önemli bu noktada size kişisel olarak sorularım olacak. Mümkün müdür?
Teşekkürler
|
evet madem bir uzmana ihtiyaç var el atayım evet elinizdeki inek ve tavuk gübrelerinin ph oranı yüksek ayrıca asidik yani siz mix bir gübre yapmaya kalkışırsanız mümkün mertebe bunun ph derecesini düşürerek bitkiye yarayışlı bir hale bitkinin alabileceği bir hale getirmeniz gerekiyor bunu nasıl yaparsınız 1 sıvı haldeki nitrik asitle yapabilirsin fakat bu sefer bitkiye bunu verirseniz azot bombası ( bitki atom bombası) yaparsınız bitkiye verdiğiniz takdirde bitki dünyasından geçer neye ugradığını bilemez çok teknik bir konu ele alarak forumda paylaşıyorum inek gübresini ( tuzluluk giderici ) kullanarak mevcut içindeki tuzu ve kireci çözüp buna şilempe **** melas eklerseniz bunun yanında bir firmadan tonla amiasit **** deniz yosunu tonluk alıp koyarsanız mükemmel bir gübre formulasyonu ortaya çıkar