View Single Post
Eski 19-07-2015, 21:45   #10
Taşlıbahçe
Ağaç Dostu

Taşlıbahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YasinKısa Mesajı Göster
Başarı kadar başarısızlık da yaşadım; özellikle kabakgiller familyasına bağlı kabak, hıyar ve kavun fidelerimde meyveye tutunma ya hiç olmadı ya da 1-2 cm büyüyen meyveler sararıp kurudular.

Eklenti 565497

Eklenti 565498

Eklenti 565499

Eklenti 565500

Buna neden olan şeyin benim eksik bıraktığım bir mineral/katkı olduğundan şüpheleniyorum. Yaptığım araştırmada en yakın ihtimal olarak kalsiyum eksikliğin domatesteki alttan çürüme benzeri kabakgillerde meyve tutumuna engel olabildiği veya çürüme yaptığını tespit ettim. Kendimce doğal kalsiyum elde etmek ve saksı topraklarına karıştırmak için kuru deniz kabuklarını havanda öğütüp üzerine sirke ekleyerek bir kimyasal reaksiyona soktum ve saf kalsiyum olduğunu düşündüğüm reaksiyon artığını deneme amaçlı Sayın heyyamola2dan gelme Topak Kabak'ın toprağına bugün karıştırdım. Sonuçları paylaşacağım.

Çok güzel görünüyor herşey. kabaklarda bu ilk meyve tutmamalar her şey yeterli olsa da döllenmeye, daha doğrusu döllenmemeye bağlı olarak çok sık görülür. Düşenler de çoğu zaman meyve değil, döllenmemiş meyve taslaklarıdır.

Kolaygelsin, afiyet olsun

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön