Ön bahçe, batı tarafı;
Bostanın yanında bir sıra 'elimize ne geçtiyse sokuşturduk' sırası. Fasulye - barbunya - börülce herşey çıkabilir.
Sonraki sekiz sıranın sırıklar çekilmiş dört sırası beyaz (şeker fasulye) barbunya ve kalan dört sıra da oturak tip kuru fasulye. Beyaz barbunya, domates gibi ağır, fasulye ve diğer barbunya gibi azman olmadığından küçük bambu kamışlarla kontrol altına alınabiliyor. Ancak domatesteki gibi dört tarafından demir sırıklarla ağırlık ve rüzgarla öne-arkaya ve sağa-sola devrilmelerini engellemek için iplerle sabitlemem lazım. Resimde yere 45 derece açıyla çakılmış iki demir görülüyor. Aynı şekilde yanlara da çakılacak. Geçen sene resimdeki gibi sadece ön ve arkaya sabitlemiştim. Rüzgarlı bir günde tüm sıraların birbirinin üzerine yan yattığını gördüm
Kuru fasulyelerin yanına hazır börülce - bamya fideleri dikmiştik ancak olmadı. Biz de lahana-karnabahar-pancar-pırasa doldurduk.
Bunların yanında iki buçuk sıra biber ve üç sıradan fazla domates geliyor.
Yine bir sıra kış sebzelerinin yanında barbunya ve taze fasulyeler var. Bakliyatların demirleri domateslere göre uzun oldu. Kimisi 3,5 metre var. En tepeye uzanan fasulyeleri nasıl toplarız bilmiyorum artık.