Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 17-07-2015, 16:50   #473
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Mübarek Ramazan Bayramınızı kutlar, sağlık-sıhhat-huzur dolu sevdiklerinizle geçireceğiniz nice bayramlar dilerim.

Bahçede işler devam ediyor. Oraya buraya derken kimi şeyleri yetişemediğim için gözden kaçırıyorum. Domateslerin bazısı epey büyümüş, yeni koltuk alma zamanı gelmiş de geçmiş. Ne çabuk büyümüşler hayret. Altı yedi kol çıkaran dahi var. Bu şekilde örümcek gibi kollananların küçük dallarını kestim, kalan dalları toparlaması yine de zor oldu. Tek dal devam edenleri kontrol etmesi kolay.

Daha önce bahsetmiştim, bu yıl spiral inşaat demirlerini özellikle domatesleri sırığa almak için kullanmayı düşünüyorum diye. Resimde de görüldüğü üzere yaklaşık 2,5 m. lik demirleri üç domateste bir, balyozla en az yarım metresi toprağın altında kalacak şekilde yere çaktım. Demire denk gelen domatesleri direk sera ipiyle demire bağladım. Demirleri yine üstten sera ipiyle bağlayarak arada kalan domatesleri bu iplere sardırmaya çalıştım. Şimdilik sorun yok gibi. Geçen sene ne kadar sağlam olursa olsun kullandığım kargılar ya devrilmiş ya da kırılmıştı. Demirlerin kırılması imkansız. Ancak sulama esnasında yumuşayan topraktan yana yatma olasılığına karşı dama tahtası gibi demirleri tepe kısımlarından olmak üzere, baş-orta ve sondan üç farklı yere denk gelecek şekilde dengede tutmak amacıyla birbirlerine sabitlemeyi düşünüyorum.
Güneşle ısınacak demirler bitkiye zarar verecek mi göreceğiz.

Domateslerin yarıya yakınında nohuttan cevize kadar değişen irilikte meyveleri görünce sulamaya karar verdim. Çok yoğun şekilde olmayan sulamanın hava sıcaklığını da göz önüne alırsak (yayla da olsa öğle güneşi yakıcı) domateslere zararı olacağını sanmıyorum. Domatesler ile birlikte kavun-karpuz hariç bahçedeki tüm ürünleri de suladım.

Eklenen Resimler

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön