View Single Post
Eski 15-07-2015, 23:38   #295
korucak
Ağaç Dostu

korucak's Avatar

Giriş Tarihi: 10-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ahmet Çetinkaya Mesajı Göster
Sayın korucak
Çalışmalarınızı keyifle okuduk. Size bir kaç sorum olacak.
Evi aldıktan sonra toplam ne kadarlık masraf yaptınız. Sizinle benzer maceralara atılacak kişilere tavsiyeniz ne olur. Keşke hiç başlamasaydım dediğiniz oldu mu .
Sayın Ahmet Çetinkaya, Sondan başlayalım : "keşke hiç başlamasaydım" diye hiç düşünmedim. Evet, zor ve sıkıntılı zamanlar oldu, yanlış yapılan işler de oldu, ama ben inatçı bir insanım. Karar vermeden önce çok düşünürüm.Sonra da geri dönmem.Bu ev de çok istediğimiz bir şeydi. Başaramama ihtimalini hiç düşünmedik.
Benzer maceralara atılmayı düşünenlere önce bir tek sorum olur : Eşiniz ne düşünüyor? Eğer eşinizle ( kadın veya erkek farketmiyor) aynı fikirde değilseniz vazgeçin derdim. Çünkü zor bir işe kalkışıyorsunuz : Tanımadığınız bir yerde, tanımadığınız insanlarla iş yapmaya kalkışıyorsunuz. ( Örneğin; Bayramiç köylerinde hafta tatili 3 gündür. Pazar,resmi tatildir, işçi dinlenir. Cumartesi ve Çarşamba pazar kurulur, İşçi sosyalleşmeye pazara gider, çalışmaz, Size de haftanın 4 günü kalır, İşçi ile birlikte olmazsanız işiniz de sizin değil onun istediği gibi olur.Sizi anlayabilecek ve sakinleştirebilecek (Ya da sizinle birlikte kavgaya girebilecek) tek kişi eşinizdir.
Masraf kısmına gelince; Ben herşeyin orijinali gibi olmasını istedim. Evin yapımında kerpiç, taş ve ahşap kullanıldı.sıva da çamurla yapıldı.Benim istediğim ahşap pahalıydı, evde de en fazla ahşap işçiliği ve malzeme kullanıldı,
çamur ve taş ucuz malzemeler ama, işçilikleri uzun zaman alıyor. Net rakamlar şu anda aklımda yok ama yaklaşık 27-29000 TL cıvarında bir gider olmuştur.
Şunu da ilave etmeliyim.Merkeze olan uzaklık taşıma ve ulaşım maliyetlerini arttırıyor. Umarım bir fikir vermiştir. Hoşçakalın...

korucak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön