View Single Post
Eski 14-07-2015, 10:47   #177
kerkenez
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-04-2014
Şehir: İstanbul, Tekirdağ
Mesajlar: 598
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakagun Mesajı Göster
Kabak çiçeği dolması:

Malzemeler:
Zeytin yağ
Taze nane (yoksa kuru nane)
Kuru soğan
Pirinç
Salça
Tuz

Soğanı zeytin yağda öldürün, içine pirinci katın biraz kavurun. Nane, tuz, salça ve az su ekleyin. 2-3 dakika pişirin. İçin soğumasını bekleyin, kabak çiçeklerine doldurun.

Bu halde derin dondurucuya da atabilirsiniz.
Peki öncesinde kabak çiçeklerini bir işlemden geçiriyormuyuz? Ne bileyim içini boşaltıp yıkıyor muyuz mesela? Yoksa direk dolduruyor muyuz?

kerkenez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön