View Single Post
Eski 12-07-2015, 23:04   #1148
sinbas
Ağaç Dostu

sinbas's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Saphire Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım. Bu yıl balkonda deneme amaçlı köyden getirdiğim hazır fideyi balkonda yetiştireyim ve bir deneme yapayım dedim. Altta resimli ilk hali ve son hallerini ekledim gayet sağlıklı büyüyen domates neden bu hale geldi hiç anlamadım.
Balkon Kuzey doğu konumunda, sabahları 11 e kadar güneş görüyor az da akşam 6 dan sonra batıdan güneş geliyor.
Yer ankara.
Balkon Cam balkon ve camlar akşama kadar aralıklı açık durumda havalandırıyorumda yani.
Sulamayı günlük sabahları 10 da **** akşamları 7-8 arası yapıyorum.
Ama daha çiçek bile açmadan yaprakları sararıp hatta beyazlayıp kuruyan bile oldu.
ilk başlarda toprak az idi saksıyı biraz daha derinleştirip toprak ekledim ama sanırım geç kaldım (asıl sebep de bu mu onu da bilmiyorum)

değerli yorumlarınızı bekliyorum. teşekkürler.

Not: bugün itibarı ile hale henüz bir çiçek açmış da değiller.
Sayın Saphire resimleriniz çok aşırı büyük yazıları dahi okumakta zorlanıyorum zira ekrana sığmıyorlar. en azından 640*480 ölçülerinde küçültüp sonra sitenin kendi resim yükleme editörünü kullanmanız gerekiyor zira ben de sizin gibi yapmıştım ve değerli yöneticilerimizden uyarıyı alınca öğrendim.

Asıl konuya gelince domatesleriniz sanırım aşırı sulamaktan bu haldeler.
Domates çiçek açıncaya kadar aşırı sulamaktan kaçınmak gerekiyor.
Günlük sulama kesinlikle yanlış bir yöntem onu hafta da veya on günde bire düşürmemiz gerekiyor veya topraktaki kuruluk durumuna göre sulanması gerekiyor, söyleyeceklerim şimdilik bu kadar bunu uygulayın bir iki hafta gözlemleyin neticeyi yazarsınız.

Ayrıca sulama suyu olarak kesinlikle şebeke suyu kullanmıyoruz. eğer kullanmak zorundaysak önceden su kabını doldurup domateslerin yanında bir yerde bir kaç gün dinlendirin.

kolay gelsin.

sinbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön