View Single Post
Eski 12-07-2015, 08:30   #799
aleydi
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Öncelikle teşekkür ediyorum sevgili aleydi. Ben daha çok mevsimlik ve bahçede olacak çiçekleri seviyorum; bir afrika menekşesi, bir orkide, mesela salon çiçekleri yok beni cezbetmiyor. Balkonum hem güneş almıyor, hem de çok basık havadar değil. Ortak alan, olumsuz şartlar valla 4-5 senedir çok üzüldüm. Onun için de artık saksı tarlacılığına başladım, 2-3 kaktüsüm var, 3 komşumun bahçesi ve onların sayesinde sebzeciliğe de başladım. Bakalım bu sene de böyle gidiyoruz.
Güllerim yine ortak alanda 5. seneleri ve 5 senedir budadım, diplerini havalandırdım, kendim ilaç aldım ilaçladım, suladım; fakat geçen sene ve bu sene ilgilenemedim; şu an durumları hiç iyi değil. Bakalım işte birşeyler yapabilir isem, kurtarabilir isem belki moralim de düzelir.
Sevgili YenİGinem hep diyorum zor olanı başarıyorsunuz. Bende bahçe bitkilerini seviyorum. Bizde de iklimden dolayı, ömürleri çok kısa. Temmuzun ortası geldi açmayan o kadar çok çiçek var ki. Eylülde de hava soğur. Bende o yüzden afrika menekşelerine ve hoya, sukulentlere merak sardım.Kışın çiçek özlemi mi onlarla gideriyorum. Aslında evde hiç çiçek sevmezdim. Menekşe çok kolay tutuyor. Bir de çiçek açtığında anaçtan farklı oluyor çiçeği. O yüzden nasıl açacak diye merakla bekliyorum. Süprizler güzeldir ya. Her tutmuş afrika menekşesinin çiçeği, bir süpriz oluyor benim için.

Güller dayanıklı bitkiler,budama etkili olur diye düşünüyorum. Bul yıl 2_3 tanesini kaybettim. Pazardan aldığm zayıf yapıda güllerde oldu kayıp. Seradan aldıklarım sağlıklı. Bahçe sayfamı gezen,yeni gül alacak arkadaşlarıma nacizane tavsiyem. 3 yıllık kaliteli çiçekli ve zararlılara karşı ilaçlanmış olanları tercih etmeleri. Hasta bir gül bahçenize girdiğinde, diğerlerine de bulaşıyor.Bakımlarını düzenli yapamadığımızda ne yazık ki, hastalanıyorlar.

Bozmayın moralinizi,bende de kayıplar oluyor.4 gözle yazı bekledik. Elimizde ki güzelliklerle tadını çıkaralım.Sevgilerimle.

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön