KUMKUAT RECELI
1.Kilo kumkuat meyvesi
1,500 Lt su
1,500 kg seker
1. yemek kasigi dolusu rendelenmis taze zencefil.
YAPILISI
Meyveleri ortadan kesip cekirdeklerini bir kaba ayiklayin 1,500 lt suyun iki bardagini cekirdeklerin uzerine koyup sabah recel yapiminda kullanmak uzere kaldirin.cekirdeklerini ayikladiginiz meyveleri rondodan gecirin veya cok ince kiyin.( rondodan gecirmek daha kolay oluyor biraz irice kalirsa meyveler daha iyi)kiydiginiz meyvelerin uzerine kalan suyu dokup sabaha kadar bekletin.sabah cekirdeklerin icinde bekledigi suyu meyvenin uzerine suzun ve ocaga alin.meyve yumusayana kadar pisirin,meyve pisince sekeri ilave edip karistirarak erimesini saglayin.ara sira karistirarak recel kivamina gelene dek pisirin,ocaktan alip icine rendelenmis zencefili katip karistirin 10 dk bekletin ve sicak kavonozlara doldurun. AFIYET OLSUN
NOT: kavanozlarinizi mikrodalgada 6 dk steril etmenizi oneririm.kavanozlar sicakken recellerinizi doldurusaniz daha iyi koruma elde edersiniz.steril ederken kavanozlarin hepsi bos fakat bir kabin icinde yarim bardak kadar su olamali.
|