View Single Post
Eski 08-08-2007, 13:36   #228
mavi_ada59
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-07-2007
Şehir: avustralya/ sidney
Mesajlar: 3
KUMKUAT RECELI

1.Kilo kumkuat meyvesi
1,500 Lt su
1,500 kg seker
1. yemek kasigi dolusu rendelenmis taze zencefil.

YAPILISI
Meyveleri ortadan kesip cekirdeklerini bir kaba ayiklayin 1,500 lt suyun iki bardagini cekirdeklerin uzerine koyup sabah recel yapiminda kullanmak uzere kaldirin.cekirdeklerini ayikladiginiz meyveleri rondodan gecirin veya cok ince kiyin.( rondodan gecirmek daha kolay oluyor biraz irice kalirsa meyveler daha iyi)kiydiginiz meyvelerin uzerine kalan suyu dokup sabaha kadar bekletin.sabah cekirdeklerin icinde bekledigi suyu meyvenin uzerine suzun ve ocaga alin.meyve yumusayana kadar pisirin,meyve pisince sekeri ilave edip karistirarak erimesini saglayin.ara sira karistirarak recel kivamina gelene dek pisirin,ocaktan alip icine rendelenmis zencefili katip karistirin 10 dk bekletin ve sicak kavonozlara doldurun. AFIYET OLSUN

NOT: kavanozlarinizi mikrodalgada 6 dk steril etmenizi oneririm.kavanozlar sicakken recellerinizi doldurusaniz daha iyi koruma elde edersiniz.steril ederken kavanozlarin hepsi bos fakat bir kabin icinde yarim bardak kadar su olamali.

mavi_ada59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön