Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jakin
Eklenti 563504
Çelikten yetiştirdiğim sardunyam açıyor yavaş yavaş. Şimdilik saksıyla birlikte uzun saksının içinde eğreti duruyor. Nasıl düzenleyeceğime karar verince asıl yerine dikeceğim. İki tane çelik almıştım. Diğeri henüz çiçek açmadı.
1) Bu uzun saksının yüksekliği çok az geldi bana. İç yüksekliği 11 cm. 1 cm. boşluk bıraksam 10 cm. kalır. Sizce sardunya bu kadar sığ bir saksıda olur mu?
2) Uzun saksıda olabilirse, yanında yer alabilecek, bakım koşulları paralel olan bitkilerden hangilerini önerebilirsiniz? ( Saksının yüzeyini kaplayabilecek yayılan bir bitki - Alisyum'la birlikte aynı saksıda yer alması uygun olur mu?)
3) Ya da daha derin bir saksıya mı dikmeliyim?
Sardunya kokulu akşamlar dilerim.. 
|
1- saksı derinliğini dert etmeyin küçük saksıda daha sağlıklı oluyorlar yeter ki susuz bırakmayın, çokta sulamayın, sonbaharda söker kök budaması ve 3-4 göz üstü dal budaması yapar toprağını da değiştirir tekrar yerine dikersiniz, çıkacak dalları da yeniden çelikleme yaparsanız.
2- yanın da yer alabilecek en uygun yine yakıştırabileceğiniz bir renkte sardunya olmalı **** vakti geçti petunya dır sulama peryodları aynıdır. Alisyum hiç yetiştirmedim bilemiyeceğim.
3- derin saksılar sardunyalar için pek elverişli olmuyor daha az çiçek ve daha çok yaprak yapıyorlar ayrıca derin saksılarda sulama takibinde ben zorlanıyorum açıkçası.
Size de sardunya kokulu günler dilerim.