saç dökülmesi + kaş dökülmesi
yıllardır dertliyim bu konuda saçlar kaşlar bazen kendimi casper gibi görüyordum. bunu kendime çok dert ettim. dert ettikçe daha da döküldü. bu arada doktora gittim. kortizon ilaç verdi mecburen kullandım. ama tam çıkıyor gibi olunca haydi yine dökülüyor. altında yatan sebep stres deniliyor. oysa stres yapılacak bir durum yok. neyse psikiyatrist önerildi .gittik görüştük. sonuç hassas bir yapım olduğu en küçük üzüntü de bile vücudumun tepkisi kaşlarım da dökülme olarak ortaya çıkıyormuş. neyse o günden sonra hiç doktora gitmiyorum.
gelelim sonrasına, tabi doğal yöntemlere, artık ne yağı iyi geliyor dedilerse bende onu alıp kullanıyordum. kaşlarda tık yok.saçlarıma aktardan aldığım ve bir yılı geçkin kullanıyorum fiyto diye çam terebentli olandan kullanıyorum. yıkadıktan sonra ıslakken bir iki damla argan yağı ile saç uçlarıma masaj yapıyorum. kuaförüm bile soruyor saçlarına ne kullanıyorsun diye. kırık sorunum hiç yok saçlarım akışkan ve eskisine göre daha sağlıklı..
bende bu yıl coştum saçlarıma bir kına yakayım dedim. kınanın içine evdeki ne yağı varsa koydum. (badem, çam, çörek, sarımsak,zeytin ve ayrıca saç bakım yağı) su olarak da ceviz kabuğu ve yapraklarından kaynattım. ve babaannemin deyimiyle saçların gübresi karanfil bir kaşık kadar dövülüp ilave edildi.son olarak da bir yumurta ve bir tutam tuz ilave edildi. saçlara kına yakıldı. 7-8 saat bekletildi ve yıkandı. babaannem kınayı üç gün arayla tekrar yaktırırdı. bende onun gibi üç gün sonra tekrar yaktım. renk sorunum yoktu. ( beyazlaşma)ama renginin daha iyi oturmuş ve pırıl pırıl parlayan sağlıklı saçlara sahibim.
kaşlarımın durumuna gelince onlara da karanfili iyice dövdükten sonra içine bir tane ceviz içi koyup onuda bir güzel yağı çıkana kadar dövdüm. buna bir diş sarımsak ilave ettim ve içine evdeki yağlardan ve kaş için aldığım karışım yağdan birer çay kaşığı koyup buharda ısıttım. sonra bir krem kutusuna koyup her gün sabah akşam sürüyorum. kaşlarım da çıkmaya başladı bunu 3-4 aydır kullanıyorum neredeyse yok olan kaşım geri çıkmaya başladı ve her geçen gün daha sağlıklı görünüyorlar. tabi emin olmak için bir yıl beklemem gerekiyor. şunu da belirteyim, benim kaşlarım yaklaşık 20 yıldır hep dökülüyor. bu kadarı bile beni mutlu etmeye yetti. neredeyse kalıcı makyaj yaptıracak duruma gelmiştim. şimdilik vazgeçtim.doğal olmak en güzeli... hepinize sağlıklı saçlar diliyorum. sevgiler..........
|