Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48
 sevgili Sûz-i Dilârâ, lisiler zambak çok güzel açmışlar. selluka biraz başına buyruk yaşamasını seviyor. kendi bildiği gibi uzaya bildiği kadar yükseklere tırmanmayı seviyor. benimki şu anda yaklaşık 10 metre uzunlukta yani birini kattan çatıya çıkmış durumda. çıkarken de bir dal balkonun içine girmiş vaziyete.ama uzayacak yer kalmayınca geri dönmüş. şöyle bir el atayım dedim sonra kendi haline bıraktım.
 sevgili Sûz-i Dilârâ, Tarsus'un hava sıcaklığını merak ediyorum. lisiler sıcaktan pek hoşlanmıyorlar. bende bu çiçeği çok istiyorum sadece kavurucu sıcaklardan kokuma almaktan vazgeçtim. sizin oraların da sıcakları kavurucu olduğunu tahmin etmekteyim ama yine de sizden öğrenmek istedim.benim de lisileri sorunsuz yaşarlar mı diye bilgi sahibi olmak istiyorum. sevgiler  .
|
Münevver hanım, bu sene Türkiye geneli gibi Tarsus da aşırı bir sıcak görmedi -yerlilerin söylediği kadarıyla-. Bizim Tarsus'ta ilk senemiz olduğu için geçmişle kıyaslama yapamayacağım ancak lalegüllerim sabahtan öğlene kadar çok güzel güneş alan bir konumdalar ve sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar. Aşırı sıcak olursa da balkonun kuzeye bakan ve daha az güneş alan kısmına yerleştiririm diye düşünmüştüm.