View Single Post
Eski 08-07-2015, 22:16   #61
flying dragon
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-12-2014
Degerli arkadaslar,

acik konusayim, cok caba sarfetmeme ragmen hala saglikli ve stabil bir sistem oturtabilmis degilim. Simdilik sudaki hayat gayet yerinde ama aylardir bitkiler buyumuyor. Bi kismini topraga aldim, deneme amacli bikac bitkiyi bekletiyorum. Ben butun vaktimi suyun kalitesine ve sifona harcadim. Basarili da oldum ama basindan beri bitkilerin gelisiminin durdugunu farketmedim. Borularin icindeki akintiyi verimli hale getirmek icin simdilik suyu borularin arkasindan veriyorum ama suyun ciktigi bolge ile pompaya girdigi bolge cok yakin, dogal olarak saglikli bir akinti olusmuyor suda. Internette bazi tasmayan ve akinti saglayan modeller var. Artik borulari yeniden o tip bir sisteme ceviricem. Cok sey ogrendim ama henuz basarili bir sekilde bitki elde edemedim. Ustune ustluk tasma vs gibi durumlarda, yasayan canlilarin hayati sozkonusu oldugundan baya bakim ve emek gerektiren bir durum. Bunlarin tecrubeyle asilacagina inaniyorum ama daha cok firin ekmek yemem lazim. Netice itibariyle utanc ve hayal kirikligi icinde oldugumu itiraf etmek istiyorum. Olay neticelendiginde, burada verdigim bilgileri de gozden geciricem.

flying dragon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön