View Single Post
Eski 08-07-2015, 01:21   #1299
loveforlife
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2012
Sizinle beni altüst eden bir olayı paylaşmak istiyorum... Biliyorum ki içinizde bu olaydan en az benim kadar etkilenecek dostlarım var. Sizi de üzeceğim için öncelikle özür dilerim...

Geçtiğimiz pazar gecesiydi. Hala kesilmeyen öksürüğüm nedeniyle bir türlü uyuyamıyordum. Gece 1'i geçiyordu saat. Cingöz ve Cumhur kovalamaca oynuyor evin içinde. Birden bir gürültü oldu. Cingöz çıldırmış gibi odaya girip yatağa atladı. Ne oluyor diye fırladım yataktan.

Korkunç bir manzara bekliyordu beni salonda. Cumhur'um atlarken konsolun çekmece kulpuna tasması takılmış. Kendini kurtarmaya çalışırken tasma bükülmüş ve Cumhur boğulmak üzere. Cumhur can çekişiyor! Hemen tutup kurtarmaya çalıştım. Öyle çırpınıyordu ki, o kısacık hayatında ilk kez tırmaladı beni, ilk kez ısırdı. Ellerim, kollarım şakır şakır kanıyor, ben yine onu kurtarmak için umutsuzca çırpınıyordum. Mutfaktan bıçak kapıp geldim ama tasmayı kesmek bile neredeyse imkansızdı. Bu arada son nefesini vermişti kuzum. Nasıl kestim bilmiyorum ama cansız bedeni elimdeydi oğlumun.

Gözyaşları içindeydim ama her saniye önemliydi. Kalbi atmıyor, nefes almıyordu oğlum. Çıldırmış gibiydim. Zeytin, etrafımda çırpınıyor; yardım etmek istiyordu. Onun bile her yeri kan içindeydi. Dilini ısırmıştı Cumhur'um. Hemen ağzını açıp dili çektim ve suni teneffüs yapmaya başladım. Bir yandan da kalp masajı. "Benimle kal oğlum, annen çok seviyor!" dedim ona. Sevdim, bütün nefesimi ona verdim. Rabbbim'e dualar ettim onu bana bağışlasın diye.

Bir süre sonra çok zor da olsa nefes aldı. Şükürler olsun, nefes aldı. Nefes alamamanın ne olduğunu bilirim ben, çırpındı yavrum nefes almak için... Olmayan gözlerinden oluk oluk aktı gözyaşları. Nasıl ağlıyordu, bir bilseniz. Saatlerce sevgimle nefes almasına yardım etmeye çalıştım. Saatler sonra nefes alışı normale dönmeye başladı. Allah'ım ayırmadı beni bir evladımdan daha...

Cingöz, nasıl korktuysa sabaha kadar kayıptı evin içinde, saklanmıştı. Zeytin, Cumhur'a bir şey olacak endişesinin yanında benim ağlamamdan çok etkilenmişti.

Dün hemen veterinere gittik. Durumu iyi Cumhur'umun şükürler olsun ki. Ama benim gözümün önünden gitmiyor. Tasmanın onun için öyle bir zararı olabileceğini bilsem takar mıydım hiç! Ya ben evde yokken ya da derin uykudayken olsaydı? Ya ben hiçbir şey yapamasaydım?

Bu olayları yaşarken duruma şahit olan anneme göre öyle bir şey olsa üşütürmüşüm kafayı! Zaten o saatlerde ramak kalmıştı.

Dünden beri bana daha da düşkün Cumhur. Hiç ayrılmıyor yanımdan. Ellerimde ve kollarımdaki ısırık ve tırmalamaları kokluyor, yalıyor. Sanki özür dilercesine...

Şükürler olsun... Rabbim tüm canları korusun! Çocuklarımın hepsine sağlıklı uzun ömür nasip olsun... Daha başka can vermek istemiyorum toprağa...
Name:  IMG_5028.jpg
Views: 856
Size:  38.5 KB

Düzenleyen loveforlife : 08-07-2015 saat 07:17
loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön