Günlerdir nasıl yazacağımı düşünüp duruyorum, kolay değil, 15 yıl emek emek ağaçlarını diktim, tohumlardan sayısız bitkiler yetiştirdim.
Susuz kaldığımda bitkilerimle birlikte oturup ağladım, geceleri hangi bitkiyi nereye diksem diye uykularım kaçtı.
Yurtiçinden Yurtdışından bitkiler aldım, İstanbul'dan, Ankara'dan ve daha nice yerlerden kucağımda bitkiler taşıdım.
Pek çok tohum ve çelik paylaştım, pek çok tohum çelik ve bitkiler gönderdiniz hakkınızı nasıl öderim bilmem.
Hepsinden önemlisi bilgilerinizi paylaştınız, bu foruma üye olmadan önce bildiğim tek şey bitkinin adı idi.
Burada sizlerden nasıl bakılacağını, nasıl yetiştirileceğini, nelere dikkat etmem gerektiğini öğrendim.
Üzerimde hakkınız çok büyük.
Tüm bu saydıklarımdan daha da önemlisi ömür boyu sürecek dostluklar kazandım.
Hepiniz öyle yakın, öyle dost, öyle cansınız ki, en mutlu zamanlarımı da en acı günlerimi de paylaştınız benimle, yanımda oldunuz.
Sizleri unutabilir miyim hiç...
Evet sevgili dostlarım, anladığınız gibi bahçemi sattım...
Benim için önemli nedenleri vardı, yaşlandıkça bakımı zorluyordu, dağın başında tek başıma didinip durmaktan yoruldum.
Bahçemi alan aileyi çok sevdim, onlar da bahçemi çok sevdiler.
"Burada bir oda sizin, ne zaman isterseniz gelin" deme nezaketini gösterecek kadar nazik ve değerli insanlar.
Büyük bir hevesle her şeyi öğrenmeye çalışıyorlar.
Biraz alışsınlar foruma üye olup bahçemi devam ettirirler diye düşünüyorum.
Yine forumda birlikteyiz, toplantılara katılmaya çaba göstereceğim.
Bahçelerinizi gezip sevgilerimi bırakacağım.
Paylaştığımız her şey için sonsuz teşekkürler ediyorum hepinize.
Selâm ve sevgilerimle...
|