View Single Post
Eski 07-07-2015, 03:48   #2296
Tilki Mete
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-04-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Evaca Mesajı Göster
Merhabalar;

Türünü bilmediğim için hakkında araştırma yapamadığım bir orkidem var. Çiçekli haliyle bana ulaştı. 2 ay sonra çiçekleri döküldü. Şimdi budama yapmam gerekiyor sanırım ama Eylül-Kasım aylarında budama yapılması gerektiğini okudum. Ama giderek sararan bir dalım var ve tamamını kurutmasından endişe ediyorum. Bir de sağlam olan iki dalın ucunda kabarcıklar var. Filizleniyor mu yoksa normal halimi onu bile anlamadım

Bana yol gösterir misiniz? Ve eğer budama yapmam gerekiyorsa fotoğraflı anlatımı özellikle çok rica ediyorum.

Teşekkür ederim.
Muhtemelen çiçeklerin ömrü bitmiştir , eğer aldığınız anda dökülseydi ortam şokundan kaynaklanımış olurdu bu sağlıksız anlamına gelmez alışma evresi diyelin nasıl şehirden köye giden çoçuk hastalabırsa ona benzete biliriz

Kuruyan dal için bekleyin kurusun oda ömrünü tamamlamıştır . yerine yenisi zamanla çıkacaktır.. isterseniz kuruma sararma boyutu 3. Boğuma kadar gelmemiş ise 3.boğumun birazz üstünden kesip kestiğiniz yere kömür tozu tarcın dökebilirsiniz belki kuruması durur

sapın ucundaki tomurcuk , bence beklemeye değmez dalı kesip (3.boğumun üstünden) dinlenme sürecini başlatın sulamaya dikkat edip köklerini de sık sık gözlemlerseniz sorunları hemen fark edersiniz sağlıklı orkideler

Tilki Mete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön