Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi novalist
Elimde bir adet tuta için tuzak var bunu kursam sakıncası olmaz sanırım.
Biberlerimden geçen bir tanesi kurudu bugün de söktüm birini kökünde beyazlıklar var.Domatesten geçmiş olabilir mi ? Biber zararlıları diye bir bölüm bulamadım.
Daha önce şöyle bir şey yazmıştınız sanırım. Mastercopu yapraktan uygulayacağız köke fazla gelmesin gövdeye gelebilir ama köke gelmiycek mi? Ve de doz olarak 100L 150ml diyor. 10 L 15 ml yapsam benim 20 köke çok gelmez mi? 2 L lik pompaya 3 ml atsam yetmez mi acaba?
|
Sayın novalist;
Biberleriniz toprağa fazla gömülmüş fazla dolguyu sevmez ayrıca sulamayı nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum, kök boğazına mümkün olduğu kadar su değdirmemeye çalışın en az 5 cm uzaktan sulamanız yeterli olacaktır, eğer damlama ile suluyorsanız hortumlar kökten 5-10 santim uzakta kalsın. biberde su uzun süre kök boğazına temas halinde olursa resimde görüldüğü gibi kök çürüklüğü oluşuyor. üzerinde meyve görülünceye kadar fazla sulamaktan kaçının, meyveye başladıktan sonra hava şartlarına bağlı olarak 3 günde bir azar azar sulayabilirsiniz.
"Domates Geç Yanıklık (Mildiyö) (Phytophthora infestans) 100 litre suya 150 ml" den yola çıkarak dozunuzu ayarlayabilirsiniz.
Agrikem Ege
tekrar tekrar karışım hazırlamak istemiyorsanız,domatesleriniz de boyları 1 metreye yaklaştı ise 4 litre suya 6 ml şeklinde bir karışım hazırlayın 2 litresi yetmez ise diğer 2 litreyi de kullanırsınız. iyice pulvarize etmek koşulu ile 2 litrelik karışım yetmesi lazım.
Kolay gelsin.