Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tilki Mete
Sevgi aleydi  keşke benim tohumlarıda sana göndereydik.. ( selukaları )  hala çimlendiremedim  ne beceriksizim, hep çimleniyor sonra çimlendiği yerden karamıyor , buruşuyor , bir tanesini biraz iyi gitti oda kırıldı  şimdi tek tohum var elimde hala cesaret edemiyorum  bol çiçekli olması dileğiyle ...
|
Sevgili Mete ben sellukalarla çok uğraştım. Baya bir süre çimlenmediler. Ara ara kontrol ettim. Hiç bir belirti göremeyince, torftan çıkarıp,törpüyle çok az törpüledim.Sonra 1 gün suda bekletip ektim. 4 tohumdan 4 de çimlendi.
Bende çimlendikten sonra büyüme sorunu yaşıyorum. Senin cardinallarıda kaç kere eşeleyip topraktan çıkarıp, sonra yine ektim. Ekinezya (kendi aldığım tohum) dışında, hepsini çimlendirdim. Hava şartları ve şaşırtmadan dolayı, kaybettiklerim oldu.
Tohumları çok yüzeye ekiyorum, minik tohumları hemen hemen hiç örtmüyorum. Üstlerine çok bastırmıyorum. Pek çok tohumun selluka, kardinal, akşam sefası gibi sert tohumlar dışındakileri asla oynatmıyorum. Hatta yerlerinden oynamasınlar diye çay kaşığıyla suluyorum. Hep nemli, ıslak olmamasına dikkat ediyorum. Günlük çok az sulamak faydalı diye düşünüyorum. Üzerleri streç veyahut kendi kapağıyla örtülüyse, çok fazla nem yapıp damlayıp toprağın çok ıslak olmamasına dikkat ediyorum.Hiç bir şey tesadüf değildir. Bir yerlerde hata yaptığını düşünüyorum. Zamanla nerede hata yaptığını bulup, çimlendirmeyi en iyi şekilde yapacağına inanıyorum

.Bende, hava şartları dışındaki etkenleri bulup büyüme işini hızlandırmalıyım

.
Bir de yine bir yerlerde okumuştum. Selluka tohumu çok bekletilmeyi sevmiyor. Hemen eksen iyi olur diye düşünüyorum.Zeki Yağlı Beyin tohumdan yetiştirme yazılarını okursan, bana çok faydalı olmuştu. Kolay gelsin.