View Single Post
Eski 05-07-2015, 21:49   #19
sulukök
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-08-2012
Serada durum sakin. Domatesler yavaş yavaş büyümeye devam ediyorlar. Hala çok cılızlar. Çok az besin tüketiliyor. pH oldukça kararlı bir duruma geldi gibi. Dün gece kasada 6.5 yapmıştım. Bu gece 6.7 ölçtüm.

Durum sakin olunca ben de bugün biraz güneş enerjisine baktım.

Sabah 10:41'de sistemi güneş enerjisine bağladım. Yani aküye. Akü de güneş panelinden şarj oluyor. 8 saat sorunsuz çalıştı. Bıraksam daha da çalışırdı herhalde ama akünün şarj durumunu sağlıklı bir şekilde ölçecek aletim olmadığı için aküyü zorlamak istemedim.

İki resim ekliyorum. Birinde balkonun kenarına öylesine koyuverdiğim panel görülüyor. Daha önce de dediğim giibi panel 20 wattlık küçük bir panel. Normalde bu güzelce bir yerlere bağlanmalı. Hatta ben güneş izleme sistemi kurmayı da düşünüyordum ama, mekanik tarafı zor. Yani malzeme bulmak zor. Uygun dişli bulmak zor. Orası epey bekleyecek.

Resimde arka planda beyaza boyalı kiremitler de görülüyor. Sanırım az da olsa bir miktar yararı oldu. 30 dereceyi geçmiyor bu günlerde. Fan koymayı düşündüğüm baca da görünüyor arkada, ama çok dar, 10 cm gibi falan. Asıl kuzey rüzgarını yönlendirip içeri alabilsem en iyisi olacak ama en yakın yer 5m uzakta.

İkinci resimde akü şarj kontrol cihazı ve akü görülüyor. Kontrol cihazı 3 Amperlik. Benim panel zaten en çok 1 Amper veriyor. Yetiyor. Panelden gelen elektriği aküye yönlendiriyor. AKü dolunca şarj kesiyor. Aküden de dışarı çıkış sağlamış oluyor.

Aküyü Arduino ile de kısmen ölçüyor olabilirim. 10.5 Voltun altına düşmemesi gerek diyorlar. Onu izleyebilirim. Bu tarafta yapacak çok iş var daha.

Eklenen Resimler

sulukök Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön