Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Milla
Sevgili lusoari,
Siz gelin de ablacığım olmadı eldivenle toplatırız sana
Bir tane mandalina fideledim dediğin gibi ama yine de bana detay verirsen sevinirim.
Bir yerlerde okumuştum tohumdan ekilenler aşı ister, ağaçtan ekilen istemez diye. Şu anda perlite diktim hayırlısı.
Bu arada sana şimdilik üç renk japon gülü buldum. Çelikleri ben ben mi alayim yoksa sen kendin mi almak istersin?
|
Meyve vermiş turunçgillerden 3 veya 4 gözlü alınan çelikleri sadece en üste 1 yaprak veya yarım yaprak bırakmak daha iyi olur normal bir toprak karışımına dikip, üzeri pet şişe ile kapatılıp sera etkisi uygulanılır ama bu türlerde köklenme ortalama olarak 2 ay sürer. Alınan çelikler en fazla kurşun kalem kalınlığında olmalı, biraz daha ince olurlarsa daha iyi sonuç alınır. (Şimdi bahçe çıkıp gülden bir çelik alıp resimlerim bu daha kolay anlaşılır)
Ne J. Gülümü dedin

bu karar vermesi çok zor bir soru oldu ablam

ama istersen sen de bahçen için dene derim, çok güzel olacaklarına eminim.

Bahçenin bir köşesine aldığın çelikleri dikip pet şişe altında köklendir, hatta bir şişenin altına 2cm ara ile bir kaç tane dikebilirsin, tutunca söküp istediğin yerlere şaşırtman daha kolay olur. Hatta benim güllerde yaptığım gibi bir şişenin altına 2 3 tane kırmızıdan, başka bir şişenin altınada 2 3 tane sarıdan dikersen renklerinide karıştırmamış olursun ve daha pratik olur.