[QUOTE=malina]
Taslak olduğu için bazı yerdeki bilgiler yok, onları da birlikte dolduralım. Eksik ve yanlışları düzeltelim...
QUOTE]
malina ne zamandır mesajına yanıt vermedim özür
Bu konu hakkında birşeyler yazabilmem için araştırma yapmam gerekli. Nadir görülen hastalıklar arasında olduğu için bu bize tıp fakültesinde okutulmuş bir konu değil. Sanırım bu yıl anlatmaya başlamışlardır.
70 derece konusuna gelince burada kastedilen deniz seviyesine göre suyun kaynama noktasının değişmesi olabilir ki Türkiye'de suyun 70 derecede kaynadığı bir yer bildiğim kadarı ile yok!!
Burada sanırım 70 derecede pişirilmesi önemli olan (bilimsel bir değerse eğer), bu durumda diğer önemli bir parametre de pişirme süresidir. Yani bir an için 70 dereceye çıkıoması yeterli olmaz, belirli bir süre o ısıda devamı gerekiyor.