Arkadaşlar;
Şimdi bu sorumu mum çiçeği'ne ihanet gibi görmeyin sakın

ama bir sorum olacak;
Şimdiye kadar; neredeyse 15 senedir, çiçek sevgim dolayısıyla pek çok çiçekle haşır neşir oldum. Doğrusu çok sevdiğim, görüntüsüne bayıldığım pek çok çiçeğim artık yok.. öldüler, kurudular vs vs vs.. Çok ilgi istiyorlardı demek ki.. Şu an sadece mum çiçeğimiz var, bir de kurdele çiçeğimiz, menekşe yapraklarımız, şemsiye çiçeğimiz geriye kalan..
Birkaç yıl önce mumçiçeğimiz ilk evimize geldiğinde ve büyümeye başladığında hayran kalmıştım; "
Ne ideal bir çiçek" demiştim. Çünkü hem çok hızlı büyüyor, hem sulamaya hassas değil, kurutması zor, hem yaprakları o kadar canlı duruyor ki, hem kış yaz büyüyor, hem de çiçeği muhteşem.. Bundan iyisi şamda kayısı
Merak ettiğim, acaba bu özellikleri taşıyan başka çiçek türü biliyor musunuz? Yani;
1- hızlı büyüyecek
2- öyle çıtkırıldım olmayacak; soğuğa, fazla/az sulamaya tahammül edecek
3- kışın da büyümesini sürdürecek
4- görüntüsü güzel, albenili (mesela şemsiye de çok hızlı büyüyor filan ama mum çiçeğine göre albenisi epeyce düşük

)
5- güzel çiçek açacak
Doğrusu bugüne kadar eve uğrayan çiçekler arasında mum çiçeği haricinde böyle bir çiçeğimiz olmadı. Acaba sizlerin öneriniz olur mu? Belkim bi kardeş alırız mum çiçeğine eve diye soruyom
veya hoyadag'ıntabiriyle; ilgiyi sevmeyip "
acıların çiçeği" olan başka çiçek var mıdır ?
selamlar..