Konu: Biber
View Single Post
Eski 02-07-2015, 01:44   #1087
Dr - beyazzz
Ağaç Dostu

Dr - beyazzz's Avatar

Giriş Tarihi: 20-06-2015
Smile

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kerkenez Mesajı Göster
Biber normalde uzun sürede çimlenir. 5 günde çimlendirmeyi başarıyorsunuz ne kadar güzel. Özel bir yönteminiz var mı?
hayır yok.dikdörtgen bir yoğurt kabına delikler açtım ve sadece çimlenme süreci için kullandığım ucuza kaılmamış bir torfu sıkıştırmadan yarıya kadar kaba doldurdum. tohumlarımı bir yana biber bir yana domates olarak 2ser parmak aralıklarla serptim ve üzerlerini 0.5 cm yine torf ile kapattım.domateslerim 2. gün çimleniyor biberlerim ise 5.gün çimleniyor. üzerlerine kabın kendi şeffaf kapağını kapatıp sadece drenaj deliklerinden hava almasını sağlamak çok işe yarıyor sanırım
çimlenince ,kırık plastik bir şiş **** bitik bir kalem yardımıyla tek tek hazırladığım drenajlı pet su bardaklarına alıp yine üzerlerini streç film ile kapatıp hergün havalandırmak şartıyla köklendiriyorum. bardağın kenarına sarılan kökleri görmemle beraber artık önce delikler açarak sonrada tamamen açık bırakarak sulamadan gövdelerin güçlenmesi için bekliyorum fakat çok sıcak havada gölgede olmalarına rağmen kurumuşsa fıs fıs olarak nemlendiriyorum .tohumdan iyi üretim yapıyorum fakat hazır fide konusunda da becerksizim gibi geliyor bana .neyse ona da alışacağım zamanla...

Dr - beyazzz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön