View Single Post
Eski 01-07-2015, 09:41   #39
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
Eğrelti otunun topraktan ağır metalleri de topladığı gibi bir şey hatırlıyorum. Bir bakıma toprağı temizleyen bir bitki. Bu durumda prensip olarak çayda kullanmamak gerekir.

Söğüt otunu dün gece biraz araştırmaya çalıştım. Bir kaynakta oxalic asit içerdiği için diğer mineralleri bağlayan bir özelliğinden söz ediliyordu. Ancak çayda dekompoze olduğunda aynı durum var olacak mı bilmiyorum. Bunun dışında içerik bakımından olumsuz bir bulguya rastlayamadım.

Bu hafta sonu yaptığınız çayı her durumda kullanın. Yenisini hazırlarken eğrelti kullanmadan yapmanız daha iyi olur. Çaydaki söğüt otu yapraklarını bu hafta kontrol edip dekompoze olup olmadıklarına bakmanızda fayda var. Koyduğunuz gibi duruyorlarsa bir daha kullanmayın, dekompoze olmuşlarsa kullanabilirsiniz.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön