Sayın In God We Trust,
yazdıgınızı üstüme alındım çünkü dagım yeşillensin diye tohumunu saçan benim.. o zaman şunu söyleyeyim binlerce tohum attım ama bu tohumlardan anca beş on tanesi çimlenebildi. Ben bilmiyormuyum sedir tohumu **** başka yetişebilecek tohumları daglarımın yeşillenmesi için ekmeyi biliyorum ama gelin görün ki köydeki çobanlar sagolsun hepsi agaç düşmanı mübarekler...daha önceleri odun niyetine çalılar var onlarıda kesiyorlardı ben kestirmeyince kızınca ellemez oldu köylüler ama bu defa da çoban ahlat denilen çalı dikenli agaçcıkları kırıyor koparıyor koyunlara otlanacak alan açıyor maşallah yılın onbir ayı dagdalar sizce ot kalırmı? aylandızlarım bile ilk fidelik dönemlerinde nasiplerini alıyor kızıyorum oralardan koyun geçirtmemeye çalışıyorum ama nafile benim olmadıgım zaman koyun geçmiş şimdi aylandızlarımın tepeleri yenik... ben aylandızın yapraklarını koyunlar hayvanlar yemiyor diye ektim 1540 rakımlı daga.. çok uzun yıllar önce köylünün yaşlıların anlattıklarına göre bel kalınlıgında çamlar varmış ama şimdi dimdizlak...koyunlardan kurtarabilirsem dagımda aylandız olucak...hani diyorsunuz ya ekosistemi var diye işte o sistem bizim burda hiçe sayılıyor...adamlar tilkiyi, şahini yılanı, baykuşu, öldürüyor sonrada fareler ekinleri yedi diye şikayet edip dayanıyor tarım ilaçlarına... şimdi söyleyin bana dagım yeşil olsun diye attıgım ama ancak beş on tane üretebildiğim aylandızmı ekosistemi çökertecek benim dımdızlak daglarımı....
saygılarımla
|