Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 29-06-2015, 15:27   #452
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Ayçiçekleri; geçen sene ekimi geç olduğundan tohumlarını zar-zor alabilmiştim. Bu sene de erken oldu sayılmaz...

Darıların ön tarafına dahliaların hizasında elma ağacının yanına minyatür olanları birer karış arayla toplu halde ektim. Kalanları sedumların içine ve minik ortancaların aralarına da ektim. Toprak tavını kaybetmeye başladığı için hazırladığım cocopeat-perlit karışımının içerine ektim tohumları. Her gün az az suladım nemini kaybetmemesi için.

Name:  ayçiçeği 28.6.2015.jpg
Views: 702
Size:  69.9 KB

Dün baktım koyu yeşil rengiyle birisi gülümsemiş minyatürlerin.

Name:  ayçiçeği 1-28.6.2015.jpg
Views: 702
Size:  61.7 KB

Darıların hizasında eksik kalan yerlere ise büyük yemeklik ayçiçeğini ektim aynı yöntemle. Tohumlar etkinlikten @dagsa reklam dan gelmişti. Dört beş gün önce ektiğim tohumların bakabildiğim tamamı çıkmıştı. Dün eksik kalan yerlere geçen sene komşunun verdiği yine çerezlik ayçiçeklerini de ektik eşimle. Çerezlik olanlar demek daha çabuk çimleniyor.

Name:  ayçiçeği 2-28.6.2015.jpg
Views: 741
Size:  63.6 KB

Bahçenin önceki gün yağan yağmurdan sonra tava gelen arka taraflarına ise @heyyamola dan gelen ve geçen seneden kendim alde ettiğim uzun süs ayçiçeklerini ektim görüntü yapması ve arıları cezbetmesi için.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön