Geçen gün yolda yürürken bir de baktım kökte çürüme başladığı için birisi çok büyük bir Dracena Dremensis'i çöpe atmış. Üst yaprakları tozlanmış idi bakımsızlıktan ama sağlamdı. Gövdenin yumuşak olmayan tarafından (sağlam çürümemiş) kırdım, yaprakları ile birlikte aldım götürdüm.
Şimdi bu bitkiyi kurtarmak için ne yapmam lazım? Yapraklarını güzelce yıkadım (çıkan tozu tahmin edemezsiniz!). Köklenmesi için kırdığım yerden temiz keskin bir jilet ilet düz bir kesik yaptım (kırdığım yer yamuktu) ve bir kavonoz suyun içine koydum köklenmesi için, bunu da balkona koydum (sabah güneşi görüyor sadece).
Ancak 3-4 gün olmasına rağmen köklenmedi ve ayrıca (sanırım güneşten) yapraklarında kahverengi yanıklar oluştu (ya da su da durmasından, bilemedim). Sizce en doğru uygulama nasıl olmalı? Bu gariban bitkiyi nasıl kurtarabilirim? Direkt toprağa mı eksem? Toprağı nasıl olmalı? Çim örtme toprağı var elimde (top soil), bu toprak uygunmudur? Birisi perlit kullanmayın demiş yukarıda, bunun nedenini anlamadım? perlit suyun akıp gitmesini sağlamıyor mu? Torf da tavisye edilmiyor. Nasıl bir komplike bitkimiş bu o zaman?!
Düzenleyen hobiciakvarist : 29-06-2015 saat 12:18
Neden: imla
|