Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak
Uzun zamandan beri yazmadığımı gördüm, beğeni tuşu yetersiz kaldı sonunda. Allah bereketine bereket katsın İsmail bey, bol ürünler bol kazançlar dilerim. Allah size güç kuvvet, sağlık sıhhat versin ki daha çok çalışasınız.
İsmail bey ben birde şu tohum kaplama işine takıldım, nedir bu nasıl kaplanır kusura bakma kafam basmadı işte  toz gibi tohumların kaplandığını okuyorum ama neyle kaplanır nasıl kaplanır anlayamadım biraz açıklarmısın, tabi boş zamanın varsa, sıvı bir şey midir nedir...  Selamlar
|
Tekrardan hoşgeldiniz.

Amin, Allah hepimize sağlık sıhhat versin, çalışma ekme hepimizin içinde var.
İlk olarak belirteceğim paket açıldığı zamanki pembe, mavi gibi kaplamaların dışında bir uygulama. O uygulamalar tohumu koruma amaçlı. Bu kaplama ise tohumu ek vitamin ekliyor. Tohum çimlendiği zaman hemen bu vitaminden yararlanıyor.
Tohumlar bir kaba alındıktan sonra üzerine bu toz halindeki kaplama ürünü dökülüyor. Ürünün yapışma özelliği olduğu için hemen tohumu kaplıyor. Büyük ekim yaban çiftçilerin mutlaka kullanması gerekli diye düşünüyorum.
Ayrıca tohumun nemli kalmasını sağlıyor ve çimlenmesini sağlıyor. Akşam baktığımda tohumlar şişmeye başlamıştı. Bakalım kaç günde çıkacaklar.