Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM
Bence toprağa aktarın, bu sene çok fazla olmasa da seneye yayacağı tohumlarla genişleyecektir. Ben geçen sene 'soğuğa dayanıksız' bilgisine dayanarak korumaya almamıştım ancak pek çoğu kaldığı yerden yaylanın buzuna karına rağmen devam etmesini bildi. Bu sene nasip olursa havalar iyice soğuduğunda üzerini naylonla örtmeyi düşünüyorum.
Bu arada dahliaları ne zaman ve nasıl budayacağız gelişme yok mu daha 
|
Sn TCM yine çimi kaldırmak gerek desenize. Sonra kışın o bölgeler, çiçeksiz kalacak. Çimi kaldırmakta baya zor oluyor. Tekrar gübre, toprak hazırlamak. Bu güzelliği saksıya hapsetmekte yazık. Soğuğa dayanıklı olmasına sevindim

.Ne yapalım gülü seven dikenine katlanır misali, yeni bir yer hazırlıyacağız

.

)) .Pardon ben geç kaldım galiba. Gerçi bu yıldızlar için geçerli bir durum (Çok dallı olması için budama ise ilk sürgünler 15cm’yi geçmeden (5-10 cm arasındayken) yapılmalı. Tepelerinden kesilmelidir.Çok kalın ve güçlü sürgünler vermişse 20cm olduklarında tepeden kesmek lazım).Diye yazmış bir üretici.
Dahlia için (Soğanlarınızı filizlenmeye başladıktan sonra 3-4 yaprak oluncaya kadar bekleyin ve 3-4 yaprak olunca ve yükseklikte belirli bir seviyeye geldiğinde tepesini budama makası yardımıyla kesiniz.Bitkinin gücünü yan kısma vermiş olur ve çiçek çaplarının daha geniş olmasını sağlarsınız) .
Tepeden budandığında yan sürgünler verdiğini yazıyor pek çok kaynakta. İlk yapraklar çıktığında yapmamız gerekiyormuş. Biraz geç kaldık. Çiçek açmadığı sürece sorun olmaz galiba diye düşünüyorum

. Gerçi benim bir kaç tanesi hala minik, onlarda denerim

.Yine de bilen birine danışın isterseniz.