View Single Post
Eski 27-06-2015, 11:17   #8
Ercan kızıl
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-03-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın Mesajı Göster
ceviz fidanı ticareti yapanlar üreticiyi perişan ettiler. chandler ceviz fidanı deyip ellerine ne geçerse sattılar. kimisi cevizleri söküp attı kimiside tekrar aşıladı. bi kaç ceviz fidanı aldım hala güvenemiyorum. geçen sezon erkenden uyanıp yandılar hepsini söküp attım. bu yıl yine diktim fakat hiç umudum yok. fidancılara hiç güvenmiyorum. tarım il müdürlüklerinin dağıttığı fidanlar çınar ağacı kadar oldular tek ceviz yapmadılar. üreticide güvensizlik havası hakim.
Geçmiş olsun. Hakikaten ağaç işi uzun vadeli ve sabır gerektiren bir uğraş. Bu yıl bende uzun araştırmalar neticesinde 270 adet ağırlıklı chandler fidanı Bandırmadan izmir kiraz'a getirip dikim yaptım. Şuan için tutma oranı %100, fidanların üzerinden 3 tur ceviz-meyve topladım büyümelerini engellemesin diye, çok heyecan verici bir durum. Bazı fisanlardan 16 adet ceviz koprdım, ağırlıklı 4-6 adet yaptılar.ismine doğru fidan seçmek önemli. Umarım büyütebiliriz, fidanların 70 tanesi çok ince ve cansızdı, diğerleride 80-90 cm idi.Çevreme tavsiyede bulunup çok insanın aynı firmadan fidan almalarını sağladım şükürki onlarda da durum iyi, olumlu. Rabbim herkesin emeklerinin karşılığını versin ***.

Ercan kızıl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön