View Single Post
Eski 26-06-2015, 22:07   #6
sulukök
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-08-2012
Son yazdığım mesaj kayboldu, tekrar yazacağım ama herhalde kısa olacak.

Bilgisayarı anlatayım biraz. Arduino ailesininen küçüğü. Çok küçük oladuğu için mikro bile değil Nano demişler. Yakın çekimde ortadaki küçük dikdörtgen parça o.

Temel olarak motorları çalıştırıyor. 4 + 4 toplam 8 motor var. 4 fıskiye motorunu 5 dakikada bir ve beşer saniye ara ile, beşer saniye çalıştırıyor. Bir anda fazla yük çekmesindiye aynı and çalıştırmıyorum motorları.

Diğer dört motor da A, B, Asit ve Su motorları.

SIcaklık/Nem sensörü var, iki adet. Biri kasalardaki nemi ölçecek, diğeri besin tankındaki sıcaklığı. Şimdilik dışarıdalar, biri sisteme bağlı ve düzenli ölçüm veriyor.

Basit bir ECmetre yaptım. Bunun için basit bir sensör var yine. Akımı ölçüyor, iletkenliği hesaplıyor. Oradan da EC. Şimdilik 3-4 ölçüm ile basit bir kalibrasyon yaptım. Değerler 0.5 EC kadar hatalı. İleride 5-10 ölçümlü bir kalibrasyon yapıp 0.1 hassasiyete gelmeyi umuyorum. Şimdilik izlemede, ileride EC kontrol ve ayarlamada kullanılacak.

2 satırlık basit bir ekranı var, sistem durumunu oradan izliyorum.

16 karakterlik bir alfanumarik tuş takımı var. Sistem durumunu onunla sorgulayabiliyorum ve de komut verebiliyorum.

Eklenen Resimler

sulukök Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön