View Single Post
Eski 26-06-2015, 21:26   #1248
musk
Ağaç Dostu

musk's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kupecim Mesajı Göster
Sayın musk ilacladığım tüm o yapraklar dökülünce mi bitkim yemyeşil yapraklara kavuşacak?? Ne kötü bir durum. Daha yeni çiçek vermeye hazırlanıyordu oysa.eskilerin dökülüp Yeni yaprakların cıkması ne kadar zaman alır? Ben ortanca suyu sever diye biliyordum oysa şimdiki durum fazla sulamaya bağlı mantarik bir hastalik. Anlamadım gitti.
Bu arada güllerde ki sineklenme hastalığı için bir ilaç öneriniz olabilir mi bana?? Ben küpe çiçeğini ilacladığım ilaçla güllerimi de ilaçladim ama etkili olmadı küpe Çiçeğinde olduğu kadar??
Ortanca suyu sever doğru. Ama bitkiyi sularken yapraklarını sulamayın. Yaprakların sürekli ıslak kalması mantari hastalıkları davet eder.
çiçekler büyük ihtimalle açacaktır. Önemli lan sonradan çıkacak yaprakların hastalığı yakalanmaması ve seneye hazırlanabilmesi.
Unutmayın Ortancada çiçek daima bir onceki yılın dalından çıkan sürgünde olur.

Güllerde sinek dediğiniz herhalde yaprak bitleri. Elinizdeki ilaç bu bitler içinse etki etmesi lazım. Belki ölçülerde bir hata yapmışsınızdır. Ya da ilaç o zaralıya etkili değildir.
bitikiniz çok büyük değilse ev yapımı ilaçlara da göz atın. Yaprak bitleri için etkili tarifler bulacaksınız.

musk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön