View Single Post
Eski 26-06-2015, 19:58   #1187
622ali
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-06-2014
Sayin ismail kuzucu oncelikle yaptiklariniz icin sizi tebrik ederim muazzam isler cikartmissiniz.

Sonrasinda da yaptiginiz bircok seyi detaylariyla bizlerle paylastiginiz icin tesekkur ederim.

Evim icin bu sene ilk defa cicek yetistirmek istedigimde, gozume en guzel yildiz cicekleri gorundu ve tohumdan yetistirilen turunden 1 paket satin aldim. Almaz olaydim

Tabiri caiz ise yuzume gozume bulasmak uzereler diye tahmin ediyorum. Tohumlarin yesillenmesinde sorun yasamadim. Sonrasinda ise buyumeleride fena degildi. Tek sorunum evde olduklarindan isik sorunu nedeniyle biraz boy yapmislardi. Yaklasik bi 10-15 cm oluncada disariya asil yerlerine aldim. Aldigimla birlikte salyangozlar deyim yerindeyse yapraklarina hucum etti. Neyseki salyangoz ilaci alip o sorunu cozdum.

Disariya aldiktan sonra bir cok yerinden filizlenmeye basladi. Boylari hemen hemen ayni diyebilirim. Yapraklarinda hafif beyaz benekler olustu. Ortalama haftada 4-5 kez sulama yapiyorum. Yeni cikan yapraklar biraz kivrimli cikiyor ama sonrasinda duzeliyorlar gibi.

Simdi sizce ne yapmali ya da yapmamaliyim? Ciceklere ne vermeliyimki biraz form tutsunlar. Cevaplarinizi bekliyorum.

Saglicakla.....

622ali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön