View Single Post
Eski 25-06-2015, 22:02   #529
boguz
Ağaç Dostu

boguz's Avatar

Giriş Tarihi: 07-06-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Özgür Tosun Mesajı Göster
İzmir de yaşadığım yıllarda İnciraltı yolundaki fidanlıklarda meyeri/squamatalardan tek tük vardı ve bir iki tane almıştım, kolay hastalanıyorlar, bu yüzden uygun ışık ve havalandırma olmadığı taktirde durumları çok kolay kötüye gidebiliyor, bu tür ardıçların sulamayla da araları iyi değil, toprak nemliden biraz daha ıslak olursa kök çürümesi sorunu ortaya çıkabiliyor. Ancak bonsailerini çok seviyorum, bu yüzden dikey olanından (Himalayan juniper) yapmaya çalışıyorum ama sert karasal iklimi sevdikleri için Mersin' de biraz zor , ama yine de deniyorum işte.
Sayın Nicholai hel bendeki procumbensler tüm gün, tam güneş alıyorlar ve yapraklarının büyüdüğünü, renklerinin maviye döndüğünü hatta koyu yeşil bile olduğunu görmedim, sizdekilerin mavi renkli procumbens olma ihtimali olabilir mi?
Özgür bey, bende aynı fidanlıklardan aldım, inciraltı yolundaki bir fidanlıktan
Yukarıda bana tavsiye ettiğiniz bu sezon ağacı sağlıklı tutmaya çalışacağım. Ekim gibi budayıp toprağını değiştireceğim (mevcut toprağı bahçe toprağı, üzerine kum atmışlar gibi duruyor).
Bu arada kahverengi/sarımtırak dalların sebebi fazla güneş mi az güneş mi sizce? Ben balkonda gölge bir yerde bulunduruyorum şuan.
Birde burada okuduğum kadarıyla yaz boyunca gübreleyip (nitrojen, fosfor, potasyumlu) gelişimini takip edeceğim (sanırım gübrelemek için illa bonsai saksısına koymam gerekmiyordur).
Teşekkürler

boguz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön