View Single Post
Eski 24-06-2015, 20:16   #5444
formullaone
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-12-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 566
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nacidulus. Mesajı Göster
sn formullaone,
BAS18
Meyve ağaçlarında ; 3. Cemreden önce toprak ısınmaya başlamadan ağacın yaşına göre 150cc den başlayarak taç iz düşümüne gelecek şekilde kullanılmalıdır .
BAS ZİNC
Meyve ağaçları bir önceki seneden meyve gözünü yaptıkları için ,hasattan sonra yapraklar dökülmeden uygulandığında gelecek sezondaki meyve gözü sayısını artırır. Ağacın yaşına göre3 yaş üstü 150 cc den başlayarak kullanılır.
BAS WET
Meyve ağaçlarında ; çiçeklenme öncesinde ve meyve tutumunda ağacın yaşına göre min 150cc ağacın taç izdüşümüne ,damlama var ise 50 ağaç için 3 yaş ve üzeri minumum 1,5 lt/dekara uygulanır.
HUMİC ASİT VE ORGANİK GÜBREYİ hangi ayda atıyorsunuz.bilgi verebilirmisiniz.ayrıca
size bir sorum daha var ben 15 mayıs 2015 tüplü olarak diktim.yukarıdaki açıklamalara göre sizce erkenmidir.veya neleri uygulamam doğru olur.
Sayın nacidulus, damlama sistemi varsa dekara 500-600 gr , mayıs, haziran,temmuz, aguştos aylarında verin. Ağaçlar büyüdükçe dekara 1 kg a kadar çıkarsınız. Damlama yoksa, sonbaharda ve erken ilkbaharda fidanların etrafına 10 litre suya 100 gr karıştırıp dökün ve çapalayın. Yine ağaçlar büyüdükçe 200 gr a kadar çıkarsınız.

Leonardit kökenli olsun yeter. Çinkolu olursa daha iyi olur. Çinko önemli.

formullaone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön