Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak
Enes kardeşim ne diyebilirim ki... başarmışım galiba demişsin galibasını kaldır bence... muhteşemler ellerine sağlık hepsinin renklerine bayıldım tek kelimeyle bravo diyorum.
Dahliaları çok sevmeme rağmen ben bir türlü bu bitkiyi istediğim gibi yetiştiremiyorum, bir türlü sırrını çözemedim gitti ne hikmetse yaa... seyrine doyum olmaz bu güzelliklerin, ellerine sağlık.
Sakıncası yoksa eğer bir ara anlatırsın artık sırrını nasıl bu kadar güzel yetiştirdiğini, neler veriyorsun besin olarak, güneşi mi çok seviyor, bilgilendirirsen bizleri seviniriz.
Bu dahlialar boylu olanlardan mıdır? merak ettim.
|
Çokk teşekkür ederim ablacım darısı başına sende başarırsın ben inanıyorum
Özel bir sırrım yok aslında sadece herkesin bildiği şeyleri uyguluyorum onlarda bana gülümsüyorlar

hee sadece bi sırrım var onları fazlasıyla sevgi gösteriyorum belki ondandır
şey şaka bi tarafa ablacım ben şöyle yapıyorum
Aldığım yumruları ayırıyorum 2-3 yumru kalacak şekilde sonra bunları çimlendirdikten sonra yerine dikiyorum ;yeride güneşte çok güzel oluyor deneyimim böle yani

sonra 15-20 cm olunca uc kısmını keserek dallandırıyorum sonra birazdaha büyüyünce bu işlemi bi daha yapıyorum ama, bu bodur türlerde 1 kere yeterli.
sonrada artık beklemeye geçiyorum kemik unu veriyorum o potasyum kalsiyum açısından zengin olduğundan çiçek açtırmada çok başarılı sonra duamı edip bekliyorum

bide çiçekleri geçince çiçeğe en yakın yapraktan kesiyorum buda 2 yeni çiçek sapı çıkmasını sağlıyor