Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48
 sevgili asmalıtepe, her şeyden önce külleri den doğan ortanca için ne kadar sevindim bilemezsin. çiçeklerini de görürsün.
 maşallah! pasifloran almış başını gidiyor.sanki pembe gülün sarmaşık olandan mı çıkmış bilemedim. turuncu sarmaşık gülle yan yana olan. diğer kırmızı olanı seçemedim.iyice hepsi açınca ayrıntılı olarak bilgi verirsin. bakalım hangi güller tutmuş ablacım.çelikler ne alemde bunların köklü olanların açtığını tahmin ediyorum. haaa! ortancaya dikkat et. en azından dinlenmiş su verirsen daha sağlıklı olacağını düşünüyorum   .sevgiler...
|
Sevgili Münevver, Ortanca benim tahsis ettiğim bitki hastanesinde. Diğer rahatsızlananlar da orada toparlandılar. Balkonun altında güneşi ve rüzgarı hafif. Çok iyi geliyor orası hatta dolunun vurduğu Akçalar da orada ve şu an iyileştiler. Ama bağda onlara korunaklı sabit yer düşünüyorum hala bulamadım.
Güller elbette köklü gelenler. Daha önce de yazmıştım. Üç tanesi açtı hepi de pembe.
Papatyaların yanındaki benim ilk diktiğim kırmızı gülüm. Baharda çokça tomucuk vardı açmalarını bekliyordum dört gözle.. Tam o arada önce dolu sonra bitler ve kırmızı örümcekler öyle bir vurdu ki tomurcuklar adeta yok oldular yaprakları da hastalandı.Biraz budadım sonra Arap sabunu yaptım baktım başedilmiyor bol ve tazyikli su tuttum, şimdi de uğur böcekleri uğur getirdi bitleri yendiler gibi..
Bak sana bir hayrete düşürecek haber. Meğer Hasekim de bitlenmişmiş. Dün yakın gözlüğü ile dikkatli inceleyerek tesbit ettim ve hemen budadım, temize çıktı sayılır.
Pasiflore hızlı büyüyecek saksıda tutmayı da düşünüyorum ne dersin?
Maviş te hep mi bu kadar yavaştır yoksa bende mi nazlı anlayamadım.Sağlıklı ama bir arpa boyu uzamıyorlar.