[QUOTE=extant958;1383167]
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi garlangufa
Selamlar,
Anadolu ajansından geldiler ve yaklaşık 2-2,5 saatlik bir roportaj (sohbet) sonucunda aşağıdaki linkte olan haberi yazdılar. Hernekadar söylediklerim tam aktarılmasa da("Finlandiya da topraksız tarım yapılıyor da burada niye olmasın dedim", onlar Finlandiyada gördüğü topraksız tarım .....diye yazmışlar) topraksiz tarımın yaygınlaşması adına iyi bir şey.
hocam ne güzel anlatmışsın yeni gördüm adeta bir masal tadında izledim e birazda kıskanmadım değil acaba terastaki çatıyı yıkıp bende izmirde böyle bir seramı yapsam dedim  
|
Neden çatı yaparlar ki evin üstüne. Sera yapınız. Çatının amacı nedir ?, yapılacak bir sera aynı işi görmez mi ?. Üstelik soğuk kış aylarında daha faydalı olur.
Seranın son durumu süper, şahane çilekler yiyoruz. Henüz 3 dönümlük topraksız tarım serası hayalim gerçekleşmedi. Ençok zorlandığım nokta karadenizdeki inanılmaz yüksek nem (%93 nem gördüm nem göstergesinde). ****** bu durumda mantari hastalıklar ile başetmek çok zor oluyor. Sermayeye bağlı birçok şey. Yapılabilecek modern bir sera da nem gidericiler olursa bu konununda üstesinden gelinebilir.