View Single Post
Eski 23-06-2015, 01:02   #3625
A_NOMAD
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
...Bilek kalınlığında var...
...koyu gri ya da kahverengi, tuhaf bir rengi vardı. Aklıma geldikçe ürperiyorum. Eşim, yılan kovucu elektronik bir cihaz varmış, ondan alırız diyor fakat bilemiyorum bu korku ne kadar sürer.

Sevgili SDurul, fotoğrafını görmeden net yorum yapmak belki yanlış gelebilir ancak tarifiniz aynen annemin tarifini anımsattı bana ve bu tarif 'Boz yılan' ya da 'Hazer yılanı' diye bilinen ve aslen bir kobra olmasına rağmen zehirsiz olan ''Coluber caspius'' olmalı zira annemin tarifi de bu çıkmıştı

Bizim oralarda (Balıkesir) ve sizin oralarda çokça bulunur bu yılancağızdan. Hiç korkmayın ülkemizde zehirli yılan türü çok az, bunlardan karşınıza çıkabilecek olanlar ise çoğunlukla engerekler olacaktır ki onları tanıyorsunuz zaten

Boz yılana gelirsek, görüntüsünün rahatsız ediciliğine rağmen pek ürkektir, sizi fark edince 'sizden daha fazla paniğe kapılarak' kaçar gider. Otluk tarla-bahçelerde, su kenarlarında daha rahat yaşar.

Naçizane önerim bence kovmayın, bahçenizin zararlılarını büyük iştahla yer çünkü ve karşılaşmamak için de bahçede özellikle otluk alanlarda gezinirken hızlı hızlı değil, yavaş yavaş yürürseniz 'ödlek yılanınız' siz ona fazla yaklaşamadan sizi fark edip kaçmış olacaktır.

Böylece her iki taraf için de sevimli gelmeyen bu karşılaşma önlenmiş olur

Sevgilerle...

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön