Sn. Samur, Bence direk balkana koymalisiniz. Amasya da yaşıyorsunuz sanirim. Amasya da oglen 12 dwki gunesin dahi onu rahatsiz edecegini sanmiyorum. Yerinizde olsam direk balkona en cok gunes alan yere koyar ve sulamayi keserdim. Bi seyredin bakalim bikac gun. Cicek dinlensin. Su püskürtmeyi de kesin derim naçizane. Toprak kuruduktan sonra da azar azar sulardim yerinizde olsam. Haftada 1 degil de 2 kez ama su bardagiyla mesela.
Madagaskar yasemini ic mekan bitkisi degildir. Birakin gunes alsin. Ne zamanki havalar sogudu; o zaman iceri alabilirsiniz. Fakat kesinlikle cok sulanmamali. Cok sulaninca yapraklarda direk sararmalar oluyor. Sudan şüpheleniyorsanir birakin sulamayi ve topragi kurusun; ardindan cok az miktarda ama haftada 2 kez sulamaya donebilirsiniz. Eger sebebi suysa birakin sudan etkilenen kokler kendine gelsin. Ha tabi tam tersi susuz kalinca da yine yapraklar kurur. Azar azar ama sık sulamak em iyi cozum. B3n en cok sıkıntıyı sulamayi tutturuncaya kadar cektim. Simsi rahatim. Bir de keskin gubreye karsi hassas. Ben evde tavuk gubresi bulup saksinin uzerine yaymistim. Bikac gune kalmadan sararmalar ve yeni filizlerde kurumalar oldu. Su anda 1/4 torf ve geri kalan bahce topragi, biraz da toprak sıkışmasın diye ufalanmis bitki dallari ve yapraklari koymustum. Hayvan gubresi eskimis eskilerun deyimiyle yanmış olmalı.
|